RÉDEI ZSUZSANNA

gyermekpszichológus

a MentaLife Központ Alapítója és Vezetője

A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem el a pszichológiai tanulmányaimat klinikai és interperszonális szakirányon. Szakvizsgámat pedagógiai szakpszichológus szakirányon szereztem meg. Pedagógus és pszichológus diplomámat ötvözve több, mint 15 éve dolgozok óvoda- és iskolapszichológusként. Folyamatosan képzem magam, hiszek abban, hogy minden új módszer nem csak a szakmai repertoáromat, hanem saját látásmódomat is fejleszti, bővíti. Ezért végeztem el a Kulcsár-féle mozgásterápiát, SZPT terápiát, Neurofeedback tanfolyamot. Okleveles rajzvizsgálati szakértő vagyok. Gyakran kapok felkérést televíziós műsorok és egyéb sajtóorgánumok részéről, mint pszichológus szakértő. A MATEHETSZ tehetséggondozó pszichológus adatbázisának tagja vagyok. Saját módszert dolgoztam ki a tanulási önismeret fejlesztésére, mellyel 12 éves kortól nyújtok segítséget a gyermekeknek abban, hogy a tanulás öröm legyen számukra.

Óvodáskorú gyermekeknél fontosnak tartom a szocializációs folyamatok megtámogatását, a szorongásoldást, a viselkedési problémák kezelését. Iskolaérettségi előszűrést 5 és fél éves kortól végzek. Szorongás oldása és megküzdési mechanizmusok erősítése céljából egyénileg és csoportos formában is (min. 4 fő) tartok terápiákat.

Általános- és középiskolás korosztálynál tanulási nehézségek diagnózisát, beilleszkedési- és magatartási problémák feloldását vállalom. Munkám során tanulástechnikai tréningeket végzek, pályaválasztási tanácsadást, önismereti és személyiségfejlesztő üléseket tartok. Szociális kompetenciák fejlesztésére, tehetséggondozás céljából és tanulási önismeret megszerzése érdekében csoportfoglalkozásokat vezetek.

Hiszek a prevencióban, a gyermeki fantázia gyógyító erejében, a serdülőkor mindent felforgató viharaiban, melyek lehetőségeket teremtenek számunkra, hogy gyermekeink bátrabban, magabiztosabban, önmaguk erejével felvérteződve léphessék majd át a felnőttkor küszöbét, és mi, szülők, megtapasztalhassuk, hogy „elég jó” szüleik voltunk.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket