Hermann- Vass Orsolya

gyermekvédelmi tanácsadó

2015-ben diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának igazgatásszervező szakán, majd 3 évet dolgoztam aktívan a gyermekvédelemben. Jelenleg az időm legnagyobb részét a kisfiamnak szentelem, aki októberben lesz másfél éves.
A munkám során rengeteg különböző hátterű, nehéz helyzetbe került családdal dolgoztam. A közös az volt bennük, hogy ahol a változás iránti vágy képességgel és hajlandósággal párosult, ott a legösszetettebb problémákat is sikerült jól kezelhetővé szelídíteni, s a legmélyebb gödrökből is találtunk utat a felszínre. Most arra vállalkozom, hogy naprakész elméleti tudásommal, továbbá sokrétű gyermekvédelmi tapasztalatommal erősítsem a SzépenVáljEl Válásközpont csapatát.

Meggyőződésem, hogy a válás a legtöbb család számára komoly krízist jelent. Felborul a mindennapok jól bevett rutinja, mindent áthat a kínzó bizonytalanság és veszteség érzése, az egész családi élet fenekestül felfordul. Ebben a kritikus állapotban az emberek világlátása jellemzően beszűkül, érzelmileg zaklatottá válnak, feszültnek és dekoncentráltnak érzik magukat, sőt még az időérzékelésük is megváltozhat. Rendkívül nehéz jó döntést hozni ilyenkor, ráadásul itt nem is egyetlen elhatározásról, hanem döntések egész soráról van szó, egy komplett átértelmezésről, újrakezdésről.

Én abban tudok segíteni a hozzám fordulóknak, hogy végigvezetem őket a lehetőségeik útján. Részletes és konkrét információkkal látom el őket, az adott szituációval kapcsolatos döntési opciókról. A közös munka során pedig alaposan megvizsgáljuk a különféle választások előrelátható hatásait, valószínűsíthető következményeit, valamint az ezektől várható eredményeket. A felmerülő problémákat, negatív tapasztalatokat új megvilágításba helyezem, s támogatom őket egy olyan látásmód, kríziskezelési stratégia elsajátításában, amely nem csupán a jelenben, hanem az életük bármely nehéz pillanatában mentőövként szolgálhat. Célom, hogy eloszlassam a múltbeli sérelmeik, zaklatott érzelmi állapotuk, illetve az olykor heves indulataik okozta ködöt. Azt szeretném, ha jól tudnák használni a gyermekvédelmi rendszert, ha tökéletesen tisztán látnák a valós körülményeiket, lehetőségeiket és veszélyeiket egyaránt, hogy felelősséggel dönthessenek.

Hiszem, hogy ez a felelős döntéshozatal az alappillére a gyermekek mindenekfelett álló érdekei érvényesülésének, a “gyermekbarát” válásnak.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket