A MI TÖRTÉNETÜNK

Balázs a SzépenVáljEl Válásközpont alapítója, elvált kétgyermekes édesapa. Válása során rengeteg előre nem látható helyzetet tapasztalt meg gyermekeitől külön élő szülőként, édesapaként.

Hogyan érdemes egyedülálló szülőként élni? Hogyan lehet túljutni a válási folyamaton és a traumán? Miért van szükség egy komplex szolgáltatást nyújtó Válásközpontra?

Ahogy teltek az évek a válást követően kikristályosodott bennem az az igény, hogy tapasztalataimmal szeretnék másoknak segíteni, akik még nem váltak el. Már régóta foglalkoztam a gondolattal, hogy egy olyan válásközpontot hozzak létre, amely összetett szolgáltatást nyújtana és segítene másoknak a válásukat szépen lebonyolítani,

hiszen ilyen válásközpont
– de semmilyen válásközpont –
Magyarországon eddig nem létezett.

Nagy Zsóka családi és válási mediátornál tanultam a mediációt és sokat beszélgetve vele és csoporttársaimmal kristálytisztává vált, hogy rengeteg párnak, gyermeknek lenne segítség egy olyan válásközpont, ahol a Kliens a teljes válási folyamatra kapna kulcsrakész megoldást. Innen már felgyorsultak az események, megálmodtam a struktúrát, egy mindenre kiterjedő kiválasztási folyamat eredményeképpen leszerződtem a szakemberekkel akik támogattak álmom megvalósításában, és egy alapos előkészítő szakaszt követően

megszületett a SzépenVáljEl Válásközpont,

amire nagyon büszke vagyok és szívből hiszem, remélem, hogy rengeteg családnak, párnak tudok majd segíteni.

Legfőbb célkitűzésünk:

kevesebb legyen a válás

a válás kultúrált, emberséges legyen

a gyermek érdekének mindenek előtti figyelembe vétele

Szerelmünk gyümölcse, genetikai lábnyomunk ugyanis a gyerekünk, ezt mindig tudnunk kell!

A válással végződő házasságok 46%-ában nem születik gyermek, természetesen a gyermektelen pároknak is elsődleges, hogy kulturáltan, a lehető legfájdalommentesebb és legpénztárcakímélőbb módon lépjenek ki a házasság kötelékéből. Ebben is segítő kezet nyújtunk, akár házasság vagy élettársi kapcsolat amit a felek fel kívánnak bontani.

Mert a szép válás, saját és gyermekeink érdeke egyaránt.

Ha szeretnél többet megtudni arról, mivel is foglalkozunk, tekintsd meg szolgáltatásainkat!

Galambos Balázs

mediátor, válási tanácsadó 

25 évesen házasodtam, 27 éves koromban születtek az ikergyermekeim és a volt feleségemmel sajnos beleestünk abba a statisztikai adathalmazba, amely szerint a válások 80%-a a közös gyermek 7 éves koráig történik. 

2012-ben váltam el, kevésbé tudatosan, ám ösztönösen megoldást keresve. Nem tudom szépíteni, a válásom nagyon csúnyára sikerült. Évekig nem kaptam meg a gyerekeket láthatásra, volt felügyelt láthatás, védelembe vétel, minden olyan kellemetlen jogi és érzelmi szituáció, amit el lehet képzelni.

Már akkoriban láttam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a szorult, kiszolgáltatott, sokszor méltatlan helyzetemmel, és ahogy teltek az évek, megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy szeretnék létrehozni egy válást segítő, válást szervező szolgálatot, egy olyan professzionális csapattal a hátam mögött, akikkel a lehetőségekhez képest fájdalom, probléma és súlyos anyagi áldozatoktól mentes válásban tudunk segíteni. 

 

10 évnyi, multinacionális környezetben eltöltött felsővezetői múlttal úgy éreztem, ideje elköteleződnöm egy jó ügy mellett. 

 

Rengeteg gyermeknek, férfinak, nőnek van szüksége segítségre ebben a krízishelyzetben.

 

Az elmúlt évek során, a válás alatti és utáni események hatására megfogalmazódott bennem az igény, hogy tapasztalataimmal másoknak segítsek. Ma már mediátorként és elvált szülőként, fokozott  empátiával és rálátással hozom ki az adott helyzetből a lehető legjobbat.

 

Szeretném, ha minél kevesebb olyan édesapa lenne, aki el van szakítva a gyermekétől, illetve minél kevesebb, válást anyagilag és érzelmileg is elszenvedő férfi, nő és gyermek.

Galambos Balázs

Herkules Mónika

projektvezető

Herkules Mónika vagyok, Galambos Balázs felkérésére csatlakoztam a SzépenVáljEl válásközponthoz, mint projektvezető.
Tanultam pszichológiát, majd üzleti kommunikáció szakon végeztem, több évet töltöttem el a kereskedelem, a marketing és az értékesítés területén.
Konzervatív értékrendet valló családból érkeztem, én magam nem vagyok elvált, élettársi kapcsolatok megszakadását éltem meg. A környezetemben azonban nagyon sok válásnak voltam szemtanúja, többségük ellenségeskedő adok-kapokba csapott át, melyben mindegyik fél sérüléseket szenvedett el.

A válás is egy folyamat, melyet tudni kell jól csinálni, ennek módját azonban senki nem tanítja meg nekünk. Így amikor elérkezik a pillanat, rengeteg kérdés merül fel, melyekre keressük, de sokszor nem találjuk a válaszokat. Hogyan mondj úgy búcsút, hogy ne sérülj meg a szükségesnél jobban, sem te, sem a párod, sem a gyermek(ek), amennyiben van(nak)? Mi történik a bíróságon, kell-e egyáltalán ügyvéd? Mit csinálj, ha úgy érzed, hogy igazságtalanul jár el a párod veled szemben? Hogyan rendezd a vitákat, a felmerülő nézeteltéréseket emberi módon?

Ezekre és minden egyéb kérdésre, melyek még talán eszedbe sem jutottak, megadjuk a válaszokat. Végigvezetünk ezen a rögös úton, fogjuk a kezed, melletted állunk, megmutatjuk a fényt az alagút végén.
Bármilyen elkeserítőnek is érzed a helyzeted, ne feledd: van megoldás, van segítség!

Az én célom az, hogy minden fontos információ eljusson hozzád, amire csak szükséged van a válás során.

Herkules Mónika

Ha szeretnél többet tudni rólunk,

ismerd meg szakembereinket,  vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket