Ingatlannal kapcsolatos ügyintézés

Meglévő közös otthon, vagyon-megosztást képező ingatlanok érték-megállapítása

Meglévő otthonok, ingatlanok értékesítése

Vagyonmegosztás kivásárlással készpénzből, vagy banki finanszírozással

Új otthon vásárlása, válás során kapott összeg ingatlanba történő befektetése

Pénzügyi tanácsadás – hitellel kapcsolatos ügyek

Költöztetés

Meglévő közös otthon, vagyonmegosztást képező ingatlanok értékmegállapítása

A válás kapcsán a vagyonmegosztás egy kardinális kérdés. A közös vagyon legnehezebben osztható része az ingatlan.

Tapasztalataink szerint ahhoz, hogy ne érje csalódás a feleket nagyon fontos az ingatlanról előzetesen készíteni egy piaci összehasonlító elemzést (ez nem egy klasszikus értékbecslés), melyből kiderül, hogy az aktuális piacon milyen összegért lehet értékesíteni az egykori otthonukat. Tekintettel arra, hogy a piac folyamatosan változik és az ökölszabály sajnos örök, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte, így ez az értékbecslés lesz mérvadó, ami az eladási árakat veszi alapul, egy aktuális piaci időszakban.

Azt látjuk, hogy ahol csak nekifutnak az eladásnak, de nem tájékozódtak, ott az értékesítési folyamat elnyúlik, sőt sokszor ellehetetlenül egyik, vagy másik fél által, amikor kiderül, hogy a remélt összeg és a valóság köszönőviszonyban sincs egymással. Ettől a helyzettől egy helyszíni felméréssel és megbeszéléssel meg tudjuk kímélni a feleket. A felmérést követően elkészítjük az elemzést, így reálisan tudnak döntést hozni, az eladás, vagy más megosztási opciók között.

Meglévő otthonok, ingatlanok értékesítése

Egy ilyen helyzetben, mint a válás, egy független és semleges fél közreműködése által a válótársak megnyugodhatnak, hogy az értékesítési folyamat tisztán zajlik.

Helyszíni felmérést követően megkezdjük az eladással kapcsolatos teendőket, melyeket a legnagyobb diszkréció mellett intézünk.

Az ingatlan hirdetési stratégiáját, a mi dolgunk kialakítani, a hirdetések mellett a mi elérhetőségeink látszanak majd. Csak olyan vásárlókhoz kell az ingatlan bemutatók miatt igazodniuk, akiknek mi előzetesen felmértük a fizetőképességét, és az igényeik ismeretében azt a döntést hoztuk, hogy megéri a megtekintésre időt szánni.

Amennyiben nem laknak az adott ingatlanban, avagy bérbe van adva, akkor Önöknek még jelen sem kell lenniük ezeken a bemutatókon, így jelentős mennyiségű időt spórolhatnak.

Amennyiben az érdeklődő úgy dönt, hogy ajánlatot tenne, azt velünk minden esetben írásban teszi. Egy megfontolt vételi ajánlatot kérünk tőle, mely minden olyan pontot tartalmaz, ami az Önök döntéséhez szükséges. Tehát a megállapodást a potenciális vevővel írásban fogjuk biztosítani. Az adásvételi szerződésig kísérjük ügyfeleinket, addig minden felmerülő ügy intézésében útmutatást és segítséget nyújtunk. A mi megbízási díjunk rendezése is az adásvételi szerződéskor válik aktuálissá, miután az első pénzmozgás sikeresen megtörtént. Sikerdíjért dolgozunk.

Vagyonmegosztás kivásárlással készpénzből,
vagy banki finanszírozással

Gyakran előfordul, hogy a felek úgy döntenek, hogy nem adják el a közös otthont, hanem inkább megvásárolják a másik féltől annak tulajdonrészét.

Legtöbbször ez akkor történik meg, amikor gyermekes párok válnak, és akkor is főként abban az esetben, amikor túl sok minden kötődik az otthonhoz, aminek megváltoztatása komoly traumákat is jelenthet a gyermekek számára, például iskola-, vagy óvodaváltás.

Hogy az osztozkodás korrekt legyen, itt is szükség lesz piaci összehasonlító elemzésre. Látni kell a feleknek reálisan, hogy mennyiért lehetne értékesíteni az adott ingatlant a jelenlegi helyzetben, és a benne maradó félnek ez alapján kifizetnie a másik felet.

Természetesen ha ezt nem tudja, vagy nem szeretné a megtakarításaiból rendezni, ebben az esetben szükségessé válik egy banki hitel bevonása az ügyletbe.

Miután ebben az esetben hosszú évekre köteleződik el valamely pénzintézet, valamelyik hitelterméke felé, így érdemes jól választani. Sokszor a bankok hitelei között a teljes futamidőt nézve, akár milliós különbségek vannak a felvett és visszafizetendő összeg között. Egyedül végigjárni és kiigazodni ezen ajánlatok között szó szerint lehetetlen, amennyiben Önnek nem ez a szakterülete.

Független pénzügyi szakértőnk egy erre kifejlesztett kalkulátorral áll a rendelkezésére, amely minden bank minden hitelajánlatát összehasonlítja Önnek, így gyorsan és egyszerűen tud döntést hozni. Szakértőnk megvizsgálja az Ön hitelképességét is, és csak abban az esetben engedi lépéseket tenni, ha biztos abban, hogy a kívánt hitelt megkapja majd a kiválasztott banktól. Így Önnek nincs kockázata, nem kell attól félnie, hogy nem a legjobb lehetőséget választja majd.

 A szakértőnkkel való konzultáció és a hitelezési folyamat egészében nyújtott közreműködése díjmentes.

Tehát a szakértő munkadíjával Önnek nem kell kalkulálnia, a kiválasztott bank, banki költségeivel természetesen igen, de a konzultáció során a Kolléga részletes tájékoztatást nyújt mindezekről.

Új otthon vásárlása, válás során kapott összeg ingatlanba történő befektetése

Ha eladtuk a régi közös otthont, azért, ha kivásároltak, akkor pedig azért válhat szükségessé egy új otthon megtalálása.

Gyakran megesik az is, hogy Ügyfeleinknek van hova költöznie, viszont a megosztás során megkapott összeget okosan szeretnék felhasználni. A mai napig az egyik legjobb befektetés itthon, ha ingatlan vásárol az ember.

Nyilván attól függően, hogy milyen célra vásárolunk, saját, avagy befektetési célra, más-más szempontokat kell figyelembe venni a kereséskor és a döntéskor.

Egy konzultáció során mindenre kiterjedő igényfelmérést és finanszírozási felmérést végzünk, hogy a megfelelő információk birtokában Önt valóban már csak azon ingatlanok megtekintésére vigyük ki, amelyeket, ha úgy dönt, meg is tud vásárolni. Tapasztalataink azt mutatják, hogy egy szakszerű igényfelmérés gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi a vásárlást, nem beszélve arról, hogy a felesleges körök számát akár nullára is tudja csökkenteni.

A mi dolgunk lesz Önnek levadászni a megfelelőt, az igényfelmérés után Önnek nincs több feladata, mint várni tőlünk az ajánlatokat és egyeztetést követően megtekinteni a potenciális ingatlanokat. Amennyiben megtaláltuk a megfelelő otthont, az Ön ajánlatát írásban fogjuk rögzíteni a tulajdonos felé, ahogyan az ajánlat elfogadását is dokumentáljuk, így írásban biztosítjuk a megállapodásukat.

Mind az ügyvédet, szükség szerint mind pedig a pénzügyi szakértőt biztosítjuk az Ön számára, így minden egy kézben van, egy csapaton belül zajlik, akik több, mint egy évtizede működnek együtt.

Pénzügyi tanácsadás, hitellel kapcsolatos ügyek

Egy jó pénzügyi szakértő sok esetben tud megfelelő segítséget nyújtani a válás során.

Nem csak akkor lehet rá szükség, amikor új ingatlant vásárolnak, vagy kivásárolják egymást az Ügyfeleink a közös otthonból. Akkor is érdemes vele konzultálni, ha vannak közös hitelügyletek, amiket rendezni szeretnénk. Optimalizálni, átvállalni, újrahúzni ezeket az ügyleteket. Tájékozódjanak szakértőnknél a lehetőségekről, hogy itt is körültekintően járjanak el és a lehető legjobb döntést tudják meghozni.

Hitelezési tanácsadás:

Sokszor a bankok hitelei között a teljes futamidőt nézve, akár milliós különbségek vannak a felvett és visszafizetendő összeg között. Egyedül végigjárni és kiigazodni ezen ajánlatok között szó szerint lehetetlen, amennyiben Önnek nem ez a szakterülete.

Független pénzügyi szakértőnk egy erre kifejlesztett kalkulátorral áll a rendelkezésére, amely minden bank, minden hitelajánlatát összehasonlítja Önnek, így gyorsan és egyszerűen tud döntést hozni. Szakértőnk megvizsgálja az Ön hitelképességét is, és csak abban az esetben engedi lépéseket tenni, ha biztos abban, hogy a kívánt hitelt megkapja majd a kiválasztott banktól. Így Önnek nincs kockázata, nem kell attól félnie, hogy nem a legjobb lehetőséget választja majd.

A szakértőnkkel való konzultáció és a hitelezési folyamat egészében nyújtott közreműködése díjmentes. Tehát a szakértő munkadíjával Önnek nem kell kalkulálnia, a kiválasztott bank, banki költségeivel természetesen igen, de a konzultáció során a Kolléga részletes ajánlatot ad mindezekről.

Költöztetés

A legtöbb válás során szükségessé válik egyik vagy mindkét fél elköltözése a közös otthonból. Ennek a gondnak a megoldásában tudunk segítséget nyújtani megbízható költöztető csapatunkkal. Személyes tárgyaink szállítása és másoknak otthonunkba történő beengedése bizalmat igényel.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket