Dr. Kóczián Lilla

mediátor

Első diplomámat bölcsészként szereztem. Bölcsész tanulmányaim során a pszichológia és a szociológia érdekelt leginkább. Párhuzamosan jogi tanulmányokat folytattam, majd jogi diplomát is szereztem. A jogász végzettséget családjogi szakjogász diplomával egészítettem ki. 2013-ban gyermekközpontú mediátor képesítést szereztem. A családjogi mediáció így hobbiból hivatássá vált.

Hiszek abban, hogy kiegyensúlyozottan, életre szóló sérülések nélkül is el lehet válni, és az elvált szülők képesek békés együttműködésben felnevelni a gyermeküket. Csak egy jó mediátor kell hozzá.

Mediációs eljárásaimban nagy segítségemre vannak a családjogi ismereteim, és jogászként inkább a tárgyalás stílusú eljárási módszert képviselem, szemben a terápiás hangsúlyú eljárásokkal. Ugyanakkor az ELTE mediációs képzésén pszichológus kollégákkal együtt tanítva a mediációs eljárást közelről látom, és sajátítom el a felek érzelmi megnyilvánulásaira nagyobb hangsúlyt fektető technikákat.

Több mint 10 éve elváltam, és kívánok mindenkinek olyan kapcsolatot a gyermekei apjával, mint amilyen az enyém a volt férjemmel. Ehhez azonban nem lehet megspórolni a munkát.

 

2018-    az ELTE Általános és családügyi mediáció szakirányú továbbképzés oktatója

2017-    PhD tanulmányok családjog/mediáció kutatási területen (folyamatban)

2012     Általános és családi mediátor

2011     Jogi szakvizsga

2009     Családjogi szakjogász

2004     Jogász

2001     Olasz nyelv és irodalom szakos bölcsész

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket