Dr. Király Edina

ügyvéd

Az egyetem elvégzése után a jogi pályámat ügyészként kezdtem, ahol a szervezet feladatából adódóan főként büntetőjoggal foglalkoztam. E munka során a házasságok, gyermeknevelés, családi együttélés legelkeserítőbb szegmensével találkoztam, mint például a családon belüli erőszak, kiskorú veszélyeztetése, testi sértések, birtokháborítás, zaklatás.

Így amikor 2005 végén megalapítottam az ügyvédi irodát, teljes mértékben elzárkóztam a családjogi ügyektől, kivételesen egy – két olyan ügyfél képviseletét vállaltam, akik megegyeztek a válás során rendezendő összes kérdésben. A sorsnak azonban más terve volt, ugyanis egyre nagyobb számban érkeztek olyan felkérések, ahol nagyon eldurvult élethelyzetben lévő, kétségbeesett nők és férfiak kértek válásukhoz segítséget. Egy idő után meglepődve vettem észre, hogy ezeket a kilátástalanul induló ügyeket 90 %-ban sikerült egyezséggel zárni. Ez a kimagasló arány vezetett ahhoz, hogy ma már a büntetőjog mellett főként családjogi ügyekkel foglalkozik irodánk, amelybe a házassági vagyonjog is beletartozik.

Az elmúlt években több önismereti képzést elvégeztem, és a megszerzett tudást nagyon jól tudom használni az elmérgesedett helyzetek okainak feltárása során. Ezeket a mozgatórugókat, a „miérteket” átlátva az ügyfeleknek sokkal könnyebb átlépni a másik hibáztatásán és elindulni a megállapodáshoz vezető úton. A megállapodás pedig a sikeres továbblépés, szülők esetében pedig a gyermekekkel kapcsolatos együttműködésnek is záloga. A megegyezésnek álláspontom szerint a házassági közös vagyon megosztására is ki kell terjednie, hiszen a külön költözés egyik fő akadálya, ha nincs hova. A megállapodás során kifejezetten előnyös, ha a házassági vagyonjogban jártas kolléga képviseli a másik felet is, mert tapasztalatom szerint a felek e téren rendelkeznek a legtöbb téves információval.

Ma már tudom, hogy ez a munka ugyan érzelmileg nagyon megterhelő, de nagyszerű dolog látni, ahogy egy család sikeresen átjut élete legnehezebb szakaszán azáltal, hogy sok – sok egyeztetés után mindkettőjük számára méltányos egyezséget kötnek, és így képesek lesznek harag, bosszú, fájdalom és egymás bántása nélkül elindulni új életük felé.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket