Coaching, párkapcsolati tanácsadás

Életvezetési tanácsadás (lifecoaching), coaching

Párkapcsolati és családi mediáció

Szakítás utáni veszteség feldolgozás

Stresszkezelő terápiák

Életvezetési tanácsadás coaching

A coaching egy személyre szabott, segítő, fejlesztő tevékenység

A coaching a személyes képességeket, rendelkezésre álló erősségeket azonosítja és erősíti, támogatva ezzel a továbblépést, a blokkok és gátló tényezők felszámolását. A coach elkötelezett az ügyfél előrelépésében és végig az ügyfél mellett van a teljes változási folyamaton át. A coachingnak számos változata ismert, szakembereink széles palettáját kínálják ügyfeleink fejlesztésére, a válságból való mielőbbi kisegítésére.
Az életvezetési tanácsadás a célok kitűzését és a jövőkép meghatározását teszi első helyre, hogy az ügyfél élete számára teljességben, boldogságban teljen.
Az folyamat során a coach közreműködésével definiálásra kerülnek az ügyfél céljai és a meghatározott célokhoz elvezető lépéseket határozzák meg. A coach olyan opciókra hívhatja fel a figyelmet, melyet a hozzá forduló egyén maga elképzelhető, hogy meg sem lát.

A coach se nem tanácsadó, se nem terapeuta, kapcsolata az ügyféllel ugyanúgy bizalomra épül, és őt ugyancsak titoktartás köti. A coach aktív hallgatással, figyelemmel van jelen, közben visszajelzéseket ad, és az ügyfél gondolkodását segítő kérdéseket tesz fel. Az életvezetési tanácsadóval történő beszélgetés támogatja, segíti az ügyfelet abban, hogy döntéseket hozzon és céljaiért konkrét lépéseket tegyen.

Párkapcsolati és családi mediáció

A párkapcsolati és családi mediációban a mediátor megfigyeli, elemzi és kiértékeli azokat a tényezőket, amelyek kialakították és fenntartják a konfliktushelyzetet.

Segít a feleknek felismerni, valamint megváltoztatni ezeket a mintákat, annak érdekében, hogy kooperáció alakuljon ki, és közös döntések születhessenek a a pár életének legfontosabb kérdéseiben.

Szakítás utáni veszteség feldolgozás

Amikor valamilyen szomorú és fájdalmas esemény történik az életünkben, a természetes és normális emberi reakciónk, hogy fájdalmat, szomorúságot érzünk.

Maga a gyász szót a halál fogalmával azonosítjuk, de a veszteségfeldolgozó és gyászterapeuta szakma 40(!!) féle gyászt különböztet meg. Néhány ezek közül: válás, szakítás, baráti kapcsolat vége, költözés, betegség vagy akár pénzügyi veszteségek, munkahelyről való elbocsátás.

De mégis mit lehet ezekkel a veszteségekkel kezdeni? Ez az amit SEHOL nem tanítanak. A birtoklást igen, az elengedést nem. Valójában pedig senki és semmi nem a miénk. Személyeket nem birtokolhatunk, vagyontalanul születtünk meg és vagyontalanul megyünk el. Az elfojtott, lenyelt negatív érzelmek hatással vannak a lelkünkre, azután a testünkre és lassanként fizikai problémákat észlelhetünk magunkon, melyet konkrét megbetegedések kialakulása követhet.

Ebben a nehéz helyzetben is megoldást kínálunk: Gyász- és veszteségfeldolgozó szakemberünk segíti Önt a válás és szakítás utáni sokk és mély fájdalom és gyászérzet feldolgozásában.

Stresszkezelő terápiák

A válás körüli, és a válás körülményei okozta valamennyi stressz oldásában tudnak szakembereink segíteni.

A váljak – ne váljak kétségeitől kezdve a válás végleges feldolgozásán át az új párkapcsolat megteremtéséig, és megtartásáig, vagy a mozaikcsaládok konfliktushelyzeteinek oldásában, a gyerekvállalás nehézségeiben.

Gyerekeknél pedig segítenek a válás okozta traumák feldolgozásában, a gyermek önbizalmának helyreállításában, szorongásának oldásában, és magában  a stresszkezelésben. Szakembereink többek között  családi, párkapcsolati, gyereknevelési és munkahelyi konfliktusok kezelésével foglalkoznak, és céljuk a mindennapi stresszhelyzetek csökkentése családon belül, a szülők életében, és a szülő gyerek kapcsolatokban.

Szakembereink NLP és EFT módszerrel segítenek a stresszoldásban.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Teljeskörű, professzionális megoldások

Minden, amire szükséged van
a válás során és azon túl

Lépj velünk kapcsolatba

KÖvess minket